Vi på Helgeland bor kanskje i Norges vakreste landsdel. Med vår fantastiske flotte og rene natur så har vi gode forutsetninger for både et herlig liv og god mat.
Helgeland har vakker natur, en fantastisk skjærgård, variert landskap og mye spennende historie å by på. Dette gjenspeiler seg også i mattradisjonene. Langs kysten finner du et stort og variert utvalg av fisk, skalldyr og sjøpattedyr som har vært benyttet som mat i alle tider.
Jordbruket har tradisjoner basert på bakst, melkeprodukter og kjøtt. Reinsdyr fra Arctic Rein og Vilt har også i den senere tid vært med å bidratt med den rike samiske mat-tradisjonen som finnes her på Helgeland. Høy kvalitet og fantastisk smak har beriket den lokale matopplevelsen her på Helgeland. I tillegg til så har Helgeland sterke bindinger over grensen til Sverige. Denne variasjonen har gitt Helgeland en rik matkultur
Kanskje den som har vært flinkest til å få folks øyne opp for alt dette er nettop Svein Jæger Hansen, mesterkokk og Helgelandsbrød-skaper. Han har vært en viktig bidragsyter for å få satt Helgeland på matkartet.